«Πού θα βρει το Υπουργείο Οικονομικών 30 εκ. ευρώ ετήσια μισθώματα;»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 22:05
«Πού θα βρει το Υπουργείο Οικονομικών 30 εκ. ευρώ ετήσια μισθώματα;»
Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη ματαίωση της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα σχετικό με τις αποκρατικοποιήσεις, εξέφρασε η Νάντια Βαλαβάνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν εμφανίζεται στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στην ερώτησή της.

«Για δεύτερη φορά μέσα σ’ ένα μήνα ο νέος Υπουργός Οικονομικών «κωλύεται»  να παρευρεθεί στη Βουλή προκειμένου ν’ απαντήσει, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, στην Επίκαιρη Ερώτηση μου σχετικά με την καταβολή ενοικίων για την εκμίσθωση των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ανάμεσα στους κτίρια 5 Υπουργείων (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτίρια ΔΟY, το κτίριο της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης κ.ά., που πωλήθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ με τη μέθοδο του sale-and-lease-back. Για τα οποία, βέβαια, μέχρι σήμερα το Δημόσιο δεν πλήρωνε νοίκι στον εαυτό του»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ερώτηση που δεν έχει απαντήσει ακόμη ο κ. Χαρδούβελης ήταν απλή: Πού θα βρει το Υπουργείο Οικονομικών - για να καταβάλλει στους νέους ιδιοκτήτες, που ήδη εμφανίστηκαν στους διαδρόμους του και ζητούν τα «νοίκια τους» - 30 εκ. ευρώ ετήσια μισθώματα, τα οποία δεν προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2014 ούτε στο Μεσοπρόθεσμο 2014-2018;

Φυσικά η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια:  Είναι η «πεπατημένη οδός» του προκατόχου του κ. Στουρνάρα, ο οποίος σε όλες τις σχετικές με τις ιδιωτικοποιήσεις Επίκαιρες Ερωτήσεις μου επικαλέστηκε «κώλυμα» και δεν παρέστη στη Βουλή κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Πιστεύει, αλήθεια, ο κ. Χαρδούβελης ότι θα καταφέρει να μην απαντήσει ποτέ σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα;», κατέληξε η κυρία Βαλαβάνη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014, 22:07