Για κατευθυνόμενους δικαστές μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απολογούμενος την Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κατηγορία για την οποία πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Απολογούμενος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποστηρίζοντας πως με την υπόθεση αυτή δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδος από το 1974 μέχρι σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρασα μέσα από φωτιά και εμπόδια για να φτάσω εδώ που έφτασα και σας βεβαιώ ότι δεν έκανα τίποτα. Δόθηκε η εντύπωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά όπου έμπαιναν οι πράκτορες (όπλων) και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά. Απίθανα πράγματα έχουν ειπωθεί από εισαγγελείς μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά» σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως με την υπόθεση αυτή δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδος από το 1974 μέχρι σήμερα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως και πρωτόδικα, ισχυρίστηκε ότι από τη θέση του δεν είχε κανένα δικαίωμα να διαπραγματευθεί και να υπογράψει, καθώς ήταν υπεύθυνος για την πολιτική διοίκηση και δεν ήταν αρμόδιος. Όπως είπε, «οποιαδήποτε αγορά ρυθμίζεται με ειδικό νόμο αναλυτικά. Προβλέπονται όλα σε αυτόν, όπως και ένα ανώτατο όργανο, το ΚΥΣΕΑ, που κρίνει στο τέλος. Δεν αποφασίζει ο υπουργός» και συνέχισε «εδώ δικάζεται η πολιτική ιστορία της Ελλάδας από το 1974 έως τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την απολογία του, τόνισε ότι «με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα».

Άκης Τσοχατζόπουλος: Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου Χαρακτήρισε «ανίερη συμμαχία» τη συνεργασία Ευάγγελου Βενιζέλου-Αντώνη Σαμαρά, η οποία -όπως είπε- τον οδήγησε στη φυλακή, ενώ στράφηκε και κατά πρώην συντρόφων του, κυρίως κατά του Κώστα Σημίτη, χαρακτηρίζοντάς τον «ξεπερασμένο» και συντηρητικό.

Αναφορά έκανε και στην οικογένειά του και κυρίως στη Βίκυ Σταμάτη.

«Γιατί απέρριπταν συνεχώς τις αιτήσεις της γυναίκας μου για αποφυλάκιση; Και η κόρη μου έμεινε στη φυλακή για τρία χρόνια. Υπάρχουν αποφάσεις εγκλεισμού και εξόντωσης, από άποψης υγείας. Ο εγκλεισμός είναι η χειρίστη μορφή, είτε είναι φυλακή είτε είναι ψυχιατρείο. Το ζήσαμε όταν η γυναίκα μου θέλησε να φύγει από το Δρομοκαΐτειο για 12 ώρες για να βγει έξω, να πάρει αέρα. Της απαγόρευσαν να προαυλίζεται, να πάρει καφέ. Πού ήταν τότε η Δικαιοσύνη; Οι συνέπειες ήταν τραγικές. Ζημία ψυχική και σωματική για τη γυναίκα μου. Βαρύτατη ζημία για την κόρη μου, που δεν της επέτρεπαν να πάει με το παιδί της στη Γαλλία για εγχείρηση εγκεφάλου. Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ήταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου» επεσήμανε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης