Πυρά κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, εξαπολύει με αφορμή τις ανακοινώσεις του Γ. Βρούτση για το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

«Οι πανηγυρισμοί, του υπ. Εργασίας περί θετικών ενδείξεων στην απασχόληση αποτελούν πρόκληση για τους 1,4 εκατομμύρια ανέργους της χώρας μας και κυρίως για τους νέους, που 6 στους 10 είναι άνεργοι ή για τις 450.000 οικογένειες, στις οποίες δεν εργάζεται κανένα μέλος τους», επισημαίνει ο κ. Στρατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζει άλλωστε ο ίδιος, «για την επίσημη καταγραφή του ισοζυγίου προσλήψεων/απολύσεων δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψιν και δεν καταγράφεται το τι συμβαίνει στον τομέα της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, όταν είναι γνωστό από τους ελέγχους των επιθεωρήσεων εργασίας και του ΙΚΑ ότι αυτή αφορά το 40% των εργαζομένων της χώρας μας στον ιδιωτικό τομέα και το 52% των επιχειρήσεων».

«Επίσης, εκτός από το γεγονός ότι από τον Απρίλιο πάντα έχουμε αύξηση της εποχικής -προσωρινής όμως- απασχόλησης στον τουρισμό, αυτές που φαίνονται ως νέες προσλήψεις δεν είναι πάντα ‘νέες’. Πίσω από αυτές πολλές φορές κρύβονται δήθεν οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, που μετά επαναπροσλαμβάνονται με συμβάσεις εργασίας μερικής ή προσωρινής απασχόλησης, που, όμως, παρότι εμφανίζονται ως νέες προσλήψεις, αφορούν τους ίδιους εργαζόμενους», προσθέτει.

«Η ντροπιαστική πρώτη θέση της χώρας μας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, όσον αφορά την ανεργία και ειδικά των νέων, όχι μόνο δεν δικαιολογεί προκλητικούς κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για δήθεν δρομολόγηση μείωσής της, αλλά και επιβάλλει τον λαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της ύφεσης και την ανεργίας», καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης