Στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, των εκκλησιών και των κομμωτηρίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα φύγει από τη σημερινή Σύνοδο αν δεν πάρει κάτι». 

Ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία, ενώ για το ακριβές πλάνο του ανοίγματος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή. «Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κ. Πέτσας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε 3ο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με τον στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown, θα παραμείνουμε έως τις 7 του μήνα στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα» σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Την ίδια ώρα, επίκεινται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης