Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κυπαρισσία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 14:57
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κυπαρισσία

Με την επίσκεψη στην πόλη της Κυπαρισσίας ολοκληρώθηκε η περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μεσσηνία.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το φράγμα της Χριστιανούπολης, όπου ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμόδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Γιάννη Οικονόμου.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη βρέθηκε στον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Πελοποννήσου.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος, και ο Mητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τους οποίους ευχαρίστησε για τα μηνύματά τους υπέρ του εμβολιασμού.

Μιλώντας ο πρωθυπουργός για την ανάδειξη του ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και για την αποκατάσταση του νεότερου ναού, είπε ότι «θα ενισχύσουν περαιτέρω την προσέλευση επισκεπτών και θα δημιουργήσουν έναν πολιτιστικό πόλο μοναδικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας».

Να σημειωθεί ότι ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος χρονολογείται στις αρχές του 12ου αιώνα και αποκαταστάθηκε το 2011-2013 στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Παράλληλα, η αποκατάσταση του νεότερου ναού της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και η συνολική ανάδειξη του μνημειακού χώρου της Χριστιανούπολης, που αποτελούσε το ονομαστό κέντρο της Βυζαντινής Μητρόπολης των Χριστιανών, θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024.

Οι εργασίες ανάδειξης και διαμόρφωσης αφορούν στον περιβάλλοντα χώρο ενός προέχοντος βυζαντινού μνημείου της Πελοποννήσου, το οποίο μετά τη συνολική του αποκατάσταση γνωρίζει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε μονάδες του πρωτογενή τομέα, στην Τερψιθέα Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, συνομιλώντας με τα μέλη οικογένειας που ασχολείται με την καλλιέργεια γλυκοπατάτας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημερώθηκε για την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Κατόπιν επισκέφθηκε ένα δικτυοκήπιο με ντομάτες της περιοχής, όπου συζήτησε με τον προϊστάμενο και γεωπόνο για την τεχνολογία των δικτυοκηπίων, που αποτελούν μια βιώσιμη καινοτομία στον κλάδο της γεωργίας, ενώ είχε επίσης συνομιλία με μέλη του αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Πελοπόννησο θα συνεχιστεί στην Αρκαδία με τελικό σταθμό την Τρίπολη, όπου αργά το απόγευμα θα μιλήσει στη συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021, 15:13