Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς το νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, μετά τις αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Να σημειωθεί πως από τη διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησε η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου και όχι του κου Σαμαρά ή του κ. Καρατζαφέρη», τόνισε αρχικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, διαβεβαιώνοντας πως θα επανέλθει με συμφωνία του ίδιου του Λουκά Παπαδήμου που επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για τις ρυθμίσεις.

Από το νομοσχέδιο αποσύρθηκε η διάταξη που προέβλεπε τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης και σε καταδικασμένους για κακουργήματα σε κάθειρξη από 5 έως 10 έτη. Στη θέση της αποφασίστηκε να προβλέπεται παράταση της χρονικής διάρκειας της ισχύος των ρυθμίσεων από 5 σε 10 μήνες, καθώς με τον τρόπο αυτό, θα αποφυλακισθούν ενδεχομένως και περισσότεροι φυλακισμένοι απ’ ό, τι με την προηγούμενη ρύθμιση.

Η ρύθμιση της πρόωρης αποφυλάκισης θα αφορά πλέον σε κατάδικους με ποινές φυλάκισης έως 3 χρόνια υπό την προϋπόθεση έκτισης του 1/10 της ποινής τους, καθώς και κατάδικους με ποινές φυλάκισης ή και κάθειρξης έως 5 έτη, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ο Παπαϊωάννου αποδέχθηκε τις ενστάσεις από ΝΔ και ΛΑΟΣ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012, 23:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης