του Φώτη Τριάρχη

Πολιτικό συμβούλιο στη σκιά του... Γ. ΠαπανδρέουΗ εσωκομματική καταιγίδα οδήγησε σε έναν συμβιβασμό. Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ βγήκαν… μαχαίρια, καθώς ο Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το πότε θα γίνει το Συνέδριο που ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι θα διεξαχθεί το φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Φ. Γεννηματά, Θ. Μωραΐτης, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Καρχιμάκης, Τ. Αντωνίου αντιτάχθηκαν σφόδρα, ζητώντας συνέδριο τον Οκτώβριο, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουν να ψηφίσει επί του θέματος, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος που συνέρχεται στις 12/7.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει περαιτέρω ένταση, ο κ. Βενιζέλος υιοθέτησε την πρόταση και δήλωσε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση για Συνέδριο της παράταξης τον Οκτώβριο (15 με 20 του μηνός προσδιορίζεται).

Ο δεύτερος συμβιβασμός έγκειται στο τι είδους συνέδριο θα είναι αυτό. Η πλευρά Βενιζέλου ήθελε Τα apple πήραν φωτιά...συνέδριο «Ελιάς», οι διαφωνούντες συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Τελικώς κατέληξαν σε «Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης» την κύρια ευθύνη του οποίου θα έχει το ΠΑΣΟΚ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει συμμετοχή όλων όσων το επιθυμούν (από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνηση 58, ανεξάρτητους όπως ο Α. Λοβέρδος κλπ) όπως επίσης και αυτοοργάνωση των μελών, δηλαδή όποιος θέλει να είναι σύνεδρος θα πρέπει να μπουν στις ανοικτές διαδικασίες εκλογής που θα γίνουν το Σεπτέμβριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμμετοχή θα γίνει με εγγυημένα ίσους όρους, απροκατάληπτα, χωρίς ηγεμονισμούς και φυσικά χωρίς αποκλεισμούς» δεσμεύτηκε ο κ. Βενιζέλος ανακοινώνοντας ότι θα συγκροτηθεί μια Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του ιδρυτικού Συνεδρίου, στην οποία θα εκπροσωπείται, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ, από το Πολιτικό του Συμβούλιο και ορισμένα άλλα στελέχη του που έχουν καθήκοντα σχετικά με την οργάνωση του Συνεδρίου, αλλά θα εκπροσωπούνται και όλοι οι άλλοι χώροι,. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να προσθέσει πρόσωπα τα οποία θέλουν να στρατευθούν.

Η συνεδρίαση

Η πλευρά των διαφωνούντων (Φ. Γεννηματά, Θ. Μωραΐτης) έλεγαν μετά τη συνεδρίαση: «Τελείωσε η «Ελιά» σήμερα», ενώ βενιζελικοί υποστήριζαν το ακριβώς αντίθετο: «Η Ελιά σηματοδοτούσε την Παράταξη. Τέτοιο Συνέδριο αποφασίσαμε, παραταξιακό, όχι του ΠΑΣΟΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης