Σε παρέμβαση στις διεργασίες που συντελούνται στην ευρύτερη Κεντροαριστερά με κορύφωση τις διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού προχώρησε το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της πανελλαδικής επιτροπής του, αύριο Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, όπου θα καθοριστεί η στάση του στη διαδικασία εκλογής.

Το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, εκτιμά ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν οι συνθήκες για τη διάλυση των κομμάτων που παίρνουν μέρος στο εγχείρημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία προσπάθεια αναγκαία, αλλά και δύσκολη, καθώς δεν υπάρχει ακόμα η ώσμωση που θα επέτρεπε την άμεση σύμπτυξή της σε ενιαίο φορέα. Ούτε το έδαφος σε αυτήν τη συγκυρία για έναν νέο μεγάλο φορέα που θα ξεκινούσε από το μηδέν, σβήνοντας μονομιάς ιστορία, μνήμες και παραδόσεις. Όλοι μαζί μπορούμε κάτι καλύτερο. Και η διαφορετική αφετηρία, η ιστορία του κάθε φορέα που στεγάζεται στον κοινό χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούν πολιτική υπεραξία και συγκριτικό πλεονέκτημα, που διευρύνει τη βάση του προοδευτικού χώρου», τονίζει το Κίνημα.

Ταυτόχρονα, προβάλλει την αυτονομία του νέου φορέα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ σημειώνοντας: «Η συντήρηση, όποιο χρώμα και αν έχει, δεξιά ή δήθεν αριστερά, δεν μπορεί να δώσει τις δέουσες απαντήσεις στο διακύβευμα που αφορά τη χώρα και τους Έλληνες. Και οι δύο, έχουν πλέον αποδειχθεί ως οι καλύτεροι εκφραστές και υπηρέτες του παρασιτισμού και του πελατειασμού, που συνεχίζει να κρατά τους Έλληνες και τη χώρα σε ομηρεία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης