Πολιτική παρέμβαση για το εκλογικό αποτέλεσμα έκανε ο Δημήτρης Ρέππας. Όπως τονίζει σε ανάλυσή του το εκλογικό αποτέλεσμα ερμηνεύεται διπλά. Είτε ο λαός μοίρασε την εντολή του σε περισσότερα κόμματα υποδεικνύοντας έτσι τη σύνθεση και συνεργασία. Είτε με την ψήφο του, αφού γνώριζε τις θέσεις και τους στόχους των κομμάτων, άρα και τη δυσκολία σύγκλισης, έδωσε κατεύθυνση για επαναληπτικές εκλογές.

Ο κ. Ρέππας τονίζει ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή ένα τόσο αμφίσημο εκλογικό μήνυμα περιπλέκει τα πράγματα και επισημαίνει ότι ο σχηματισμός Κυβέρνησης σε μια τόσο ρευστή περίοδο αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα για την χώρα., αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα στην χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει αυτό το περιεχόμενο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον κοινό τόπο που συνθέτουν:

α) η επανατοποθέτηση της σχέσης μας με τους δανειστές και ο προσδιορισμός μιας πορείας εξόδου από το μνημόνιο,

β) οι ασφαλείς εγγυήσεις για τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελούν το σημαντικότερο κεκτημένο της μεταπολίτευσης. Οι πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν, περισσότερο ή λιγότερο, οφείλουν να τηρούν εποικοδομητική στάση. Και πάντως, η προώθηση των στόχων με βάση τα παραπάνω δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στη διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους εταίρους και με κανέναν τρόπο σε μονομερείς καταγγελίες με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΕΡΤ
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης