Παρέμβαση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, ζητώντας να ασκηθεί πίεση στην Άγκυρα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Ο κ. Γιούνκερ πριν από τρεις εβδομάδες εξέφρασε την επιθυμία να λήξει το θέμα πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. Το Πάσχα πέρασε. Τι θα κάνει από εδώ και πέρα;» τόνισε η κα Κούνεβα στη σύντομη παρέμβασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια σπάνια ομοφωνία, όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχεδόν όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν με κοινό πνεύμα στο ζήτημα, καταγγέλλοντας την Τουρκία για παράνομη συμπεριφορά, και καλώντας το Συμβούλιο και την Κομισιόν να ασκήσουν εντονότερη πίεση στην τουρκική ηγεσία. Η συμπεριφορά της τουρκικής ηγεσίας συνιστά παραβίαση και του διεθνούς δικαίου και των αρχών του κράτους δικαίου ήταν ο κοινός τόπος των περισσότερων τοποθετήσεων. Και αυτό αναμένεται να αποτυπωθεί την Πέμπτη, με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί με τεράστια πλειοψηφία.

Η παρέμβαση της Κωνσταντίνας Κούνεβα έχει ως εξής:

«Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής. Να τους λέμε με τα ονόματά τους. Δεν είναι απλά ”δύο στρατιώτες”. Είναι νέοι άνθρωποι, με οικογένειες που ζουν με την αγωνία τους. Είστε και σεις πατέρας, από όσο ξέρω, κύριε Στυλιανίδη, και ξέρετε τι θα πει να αγωνιάς για το παιδί σου για τα πιο απλά πράγματα. Πόσω μάλλον αν είναι φυλακή. Άδικα, παράνομα και παράλογα. Το Ευρωκοινοβούλιο θα στείλει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία να βάλει τέλος σ’ αυτήν την αγωνία, και να πάψει να παίζει το παιχνίδι της έντασης, κι είμαστε οι περισσότεροι ενωμένοι σ’ αυτό. Αλλά τι θα κάνει η Κομισιόν και το Συμβούλιο; Ο κ. Γιούνκερ πριν από τρεις εβδομάδες εξέφρασε την επιθυμία να λήξει το θέμα πριν από το ορθόδοξο Πάσχα. Το Πάσχα πέρασε. Τι θα κάνει από εδώ και πέρα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης