Κάλεσμα για μεγαλειώδη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου, απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από τα Γιάννενα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Κατά την ομιλία του σε οπαδούς και φίλους του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Παπανδρέου έδωσε το στίγμα της πολιτικής του. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως στόχος «είναι να ξαναδώσουμε παρουσία στην Ελλάδα με τα εθνικά μας θέματα, με δυνατή ισχυρή φωνή, αλλά και παρουσία της Ελλάδας και στην οικονομία και στο πολιτισμό μας…Να μπορέσουμε να αναδείξουμε ξανά την Ελλάδα ως παράδειγμα, πρότυπο σε όλο τον κόσμο, όπως έχουμε καταφέρει από τον Ανδρέα Παπανδρέου με την “πρωτοβουλία των 6”, όταν πάλεψε εναντίων των πυρηνικών όπλων και τα σταματήσαμε, ώστε να μην εξαπλωθούν μέσα στην Ευρώπη, που ήταν τότε διχασμένη στον ψυχρό πόλεμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε «για την αυτονομία της πολιτικής» ώστε, όπως υπογράμμισε, «να χτίσουμε ξανά μια Ελλάδα που μπορεί να ξαναφέρει τα παιδιά μας, να δώσει ελπίδα και να εμπεδώσει την κοινωνική δικαιοσύνη».

Μάλιστα, τόνισε, ότι την επομένη της εκλογικής διαδικασίας, το ΚΙΝΑΛ θα καταρτίσει κυβερνητική πρόταση που θα είναι σε διαβούλευση με τον λαό, τους φορείς, τα επιμελητήρια, τους συνεταιρισμούς, την αυτοδιοίκηση, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους, τους εργαζόμενους και τα πανεπιστήμια.

«Και αυτό γιατί είμαστε ένα συμμετοχικό Κίνημα. Θα είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό και θα είναι η πλατφόρμα μας, για να κάνουμε ξανά το Κίνημα μας μεγάλο ισχυρό, να ανάψουμε και πάλι την ελπίδα να ξαναγίνει αυτή η παράταξη αγκαλιά για όλους του δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, να ανατρέψουμε τη νοσηρή αδράνεια» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση πως το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή και κάλεσε όλους να κάνουν την 5η Δεκεμβρίου μια γιορτή Δημοκρατίας, με αυτοοργάνωση, πάλη και μεγάλη, μεγαλειώδη συμμετοχή, η οποία, όπως είπε, «θα αποτρέψει τα όποια σχέδια-βέβαια είμαστε ανοιχτοί, να έρθει όλος ο κόσμος αν το πιστεύει, αν κάποιος από μια άλλη παράταξη πιστεύει στο Κίνημά μας, καλωσορίσατε-, αλλά παρασκηνιακές διαδικασίες για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, για να φτιάξουν ένα κόμμα μικρό, βολικό, παρακολούθημα του ενός ή του άλλου» και τόνισε: « Αυτό δεν το δεχόμαστε και η απάντηση θα είναι η μεγάλη συμμετοχή την 5η Δεκεμβρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης