Στη δήλωση πως η εστίαση θα επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα, με την αρχή να γίνεται με τους εξωτερικούς χώρους, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Όταν θα είμαστε στην κατάλληλη στιγμή, θα επιτραπεί να λειτουργήσει η εστίαση. Προφανώς, το βλέπουμε κάποια στιγμή μετά το Πάσχα. Έχουμε μια χώρα που μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση και σε εξωτερικούς χώρους. Πέρυσι ξεκινήσαμε τη λειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς και ημιυπαίθριους χώρους. Υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει έτσι. Φαίνεται όμως ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα» είπε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος και έκανε γνωστό ότι εντός του Μαΐου θα εκταμιευθούν οι πόροι του πακέτου στήριξης της εστίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι ο τουρισμός που έχει σχέση με την εστίαση θα επαναλειτουργήσει, ανεξαρτήτως του πότε θα λειτουργήσει αυτόνομα ο κλάδος της εστίασης. «Σε ένα κατάλυμα ή όποιος μένει σε ένα ξενοδοχείο, μπορεί να φάει. Η εστίαση που σχετίζεται με τον τουρισμό θα λειτουργήσει. Το πότε θα λειτουργήσει ανεξάρτητα η εστίαση θα περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί».

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στη λειτουργία του λιανεμπορίου και το ενδεχόμενο να ξανακλείσει είπε: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί κάτι. Πρώτα από όλα προστατεύουμε τη δημόσια υγεία».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης