Τη σημασία της καθαρής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». Επέκρινε πάντως τα εγχώρια ΜΜΕ για την υποβάθμιση των σχετικών δηλώσεων Γιούνκερ από το βήμα της Ελληνικής Βουλής.

Ερωτηθείς για τη φορολογία και τον κατώτατο μισθό, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Έχουμε ήδη δεσμευτεί να εξετάσουμε τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στην φορολογία και στον κατώτατο μισθό και να παλέψουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει ήδη δείξει την πρόθεσή της σε αυτό το επίπεδο με την χορήγηση του μερίσματος, αψηφώντας μάλιστα την κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάνος Ρήγας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ για την πρόσφατη προτροπή του προς τους Έλληνες επιχειρηματίες να κρατήσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό μέχρι να υπάρξει ‘πολιτική σταθερότητα’ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη επικίνδυνη και επιζήμια για την κοινωνία.

«Ας σκεφτεί η κοινωνία ποιοι είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο. Ποιοι μας έφτασαν σε αυτό το σημείο και σήμερα εξακολουθούν να μην απαντούν για τις offshore εταιρείες τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για τη στάση που θα κρατήσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθάρισε πως η στήριξη του νομοσχεδίου θα είναι καθολική. «Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει προβληματισμούς σε συζητήσεις που γίνονται εντός των κομματικών οργάνων. Από κει και πέρα, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί θετικά και θα περάσει», ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για την προκλητικότητα της Άγκυρας, την απέδωσε στην ανασφάλεια που έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση Ερντογάν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας αλλά και η κατάσταση στο Αφρίν. Χαρακτήρισε «εκτός ορίων» τη διαστρέβλωση της ιστορίας από τον Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας πως η Ιστορία έχει αποτυπώσει τα πραγματικά γεγονότα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε την Τουρκία να είναι πιο προσεκτική, καθώς η στάση της έχει δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο στη γειτονία της με την Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο των σχέσεών της με την Ευρώπη και την Αμερική. Τόνισε πως θα ήταν μέγα λάθος να παρασυρθεί σε τέτοιες λογικές η χώρα μας, καθώς η επιθετικότητα και η προκλητικότητα μόνο να δημιουργήσουν, και όχι να επιλύσουν, προβλήματα μπορούν. Τέλος, επιδοκίμασε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F16, λέγοντας πως κινείται μέσα στα πλαίσια της αποτελεσματικής εθνικής άμυνας και της επάρκειας και αυτοδυναμίας της χώρας μας στην προστασία των εθνικών της συμφερόντων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης