Δριμεία επίθεση εναντίον της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος αμφισβήτησε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τη στιγμή που η χώρα θα ελέγχεται έως το 2060, ενώ υπογράμμισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενώ ο κ. Βορίδης χθες έλεγε ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, σήμερα ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι τα επόμενα 30 χρόνια, η χώρα πρέπει ανελλιπώς να πληρώσει 340 δισ. ευρώ. Ανελλιπώς όμως το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει ότι 25 δισ. ευρώ θα είναι οι μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες το 2015-2016», τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε, στρέφοντας το βλέμμα προς τα κυβερνητικά έδρανα: «Για ποιο τέλος μνημονίων λέτε; Το 2060 με το μνημόνιο που έχετε ήδη υπογράψει θα συνεχίσει να ελέγχεται η χώρα ανελλιπώς από επόπτες που έχουν τοποθετηθεί στα υπουργεία. Ψεύδεστε ανελλιπώς κύριοι της κυβέρνησης. Θυμίζετε σύζυγο που τον πιάνει με ερωμένη η σύζυγος και λέει «δεν είναι αυτό που βλέπεις». Ε, αυτό που βλέπουμε είναι. Θα αλλάξετε κάτι από αυτό; Έχετε αποφασίσει να πείτε στους δανειστές ότι δεν θα συνεχιστεί κάποια από τις δεσμεύσεις που έχετε υπογράψει;».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι πέταξε χθες για να είναι ο μόνος που θα στηρίξει τη Μέρκελ στις πολιτικές εξαθλίωσης, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δημιουργεί νέους ολιγάρχες.

«Υπάρχουν στοιχεία εξαθλίωσης του ελληνικού λαού που δείχνουν ότι 6 εκ. βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση υπεύθυνη αλλά κι αυτοί που ψηφίζουν», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει φωτογραφικές διατάξεις για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα. «Τελευταίο παράδειγμα είναι ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος έφερε φωτογραφική διάταξη για την τράπεζα Πειραιώς και το Ερρίκος Ντυνάν. Κάνετε μπίζνες κύριοι της κυβέρνησης», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης