Επικριτικός για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Χρηστίδης είπε ότι τα δύο κόμματα «έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να μετατρέπουν ζητήματα παγκόσμιας σημασίας και συμβολισμού σε μικροκομματική σύγκρουση και σε άχρηστη αντιπαράθεση» και πρόσθεσε ότι «η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση είναι ένα μείζον πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής μας ζωής ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικά σπουδαία και ανθρωπιστικά ζητήματα όπως η διαχείριση της πανδημίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαχώρισε τη στάση του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζοντας ότι «το ζήτημα της πανδημίας πρέπει να ενώνει δυνάμεις και να μη διχάζει για μικροκομματικά οφέλη. Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε με τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες μας σε λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τους συμπολίτες μας. Είμαστε η ουσιαστική και αποτελεσματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη τώρα παρά ποτέ η Ελλάδα».

Ακόμη επισήμανε ότι από τον Απρίλιο του 2020 το Κίνημα Αλλαγής, η πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, και άλλα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είχαν ζητήσει να θεωρηθεί δημόσιο αγαθό η πατέντα των εμβολίων, καθώς «τα συνεχιζόμενα αρνητικά ρεκόρ θανάτων σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής δείχνουν ότι, παρά τα οποία ενθαρρυντικά βήματα στον Δυτικό Κόσμο, η συνολική κατάσταση στον πλανήτη μας παραμένει τραγικά δύσκολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης