Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας την για «αποτυχημένη και ανεύθυνη πολιτική, σε όλα τα επίπεδα, υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά».

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας covid-19, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «έχει καταρρεύσει η εμβολιαστική πολιτική της χώρας που έμεινε ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες στον τουρισμό καθώς σε λίγο καιρό ξεκινά η τουριστική περίοδος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε λίγο καιρό ξεκινά η τουριστική περίοδος. Να θυμίσω, πως εσείς λέγατε ότι θα εμβολιαστούν μέχρι τέλη Μαρτίου 2 εκατ. άτομα. Κάνατε μόνο ένα εμπόριο ελπίδας. Αντί να φέρετε ένα αποτελεσματικό, ολοκληρωμένο σχέδιο, στέκεστε εμμονικά απέναντι στις προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Αποτύχατε με όλη την σημασία της λέξης σε όλα. Στην οικονομία, στην υγεία, στην κοινωνία. Κολυμπάτε μέσα στην αποτυχία της διαχείρισης σας. Γιατί δεν υπήρξε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της υγιεινής κρίσης. Αντίθετα, αυτό που κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε είναι να εφαρμόζετε αντιφατικά μέτρα και να δημιουργείτε ψεύτικες ελπίδες στην κοινωνία. Και το νέο όχημα σας είναι τώρα τα “self test” για να ρίξετε όλες τις ευθύνες στους πολίτες. Τα “self test” είναι αυτή τη φορά το άλλοθι σας».

«Δεν κάνατε τίποτα για την ιχνηλάτιση, τα νούμερα των κρουσμάτων στα σούπερ μάρκετ ακούγονται τρομακτικά, όμως υπάρχει για εσάς μια γυάλα και δεν ακούτε τίποτα. Δεν ακούτε τίποτα για συνωστισμό σε μετρό και λεωφορεία με κλειστά παράθυρα, και σας φταίνε οι πορείες», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε ακόμα για «πρεμούρα της κυβέρνησης σε απευθείας αναθέσεις, εκμεταλλευόμενη την πανδημία», ενώ ζήτησε την απόσυρση της διάταξης για την μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας στο κτήμα Δελαβέρη, τονίζοντας ότι και αντισυνταγματική έχει κριθεί και οι τοπικές κοινωνίες εναντιώνονται στην εγκατάσταση του στη συγκεκριμένη περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης