Αρνητικά απάντησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε ερώτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το κατά πόσο κρίνεται σκόπιμη η ενοικίαση ελικοπτέρων τουρκικών συμφερόντων για τη δασοπυρόσβεση φέτος το καλοκαίρι, επικαλούμενο θέμα ασφαλείας.

Στην πρόταση να ενοικιαστούν τουρκικά ελικόπτερα είχε καταλήξει διεθνής διαγωνισμός που έκανε η νατοϊκή υπηρεσία ΝΑΜΣΑ, στην οποία είχε απευθυνθεί πέρυσι το ελληνικό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περισσότερη διαφάνεια, λόγω προβλημάτων και υποψιών που είχαν προκύψει από προηγούμενους ελληνικούς διαγωνισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η νατοϊκή υπηρεσία προέκρινε μεταξύ των νικητών και κάποιες τουρκικές εταιρείες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε ερωτήματα για το «αν συνάδουν θέματα ασφαλείας», τόσο προς το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) όσο και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Ο υπηρεσιακός υπουργός έδωσε οδηγίες στον ΓΕΕΘΑ για τις επιφυλάξεις της πλευράς του ελληνικού Πενταγώνου και σχετική επιστολή στέλνει εντός της ημέρας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωσταράκος, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης