Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την ανεργία χαρακτήρισε «δολοφονικό όπλο μαζικής καταστροφής» εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, αλλά και της παραγωγικής βάσης της χώρας, τη μνημονιακή πολιτική.

Ο κ. Στρατούλης άσκησε μάλιστα εκ νέου δριμεία κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, οι εκτιμήσεις της οποίας, όπως είπε, «διαψεύστηκαν με πάταγο», μια μέρα μετά από «τους πανηγυρισμούς περί δήθεν θετικών ενδείξεων στην απασχόληση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προειδοποιήσαμε μόλις χθες τον υπουργό Εργασίας να μην βιάζεται να πανηγυρίζει περί δήθεν μείωσης της ανεργίας, γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σημείωσε.

«Οι μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές λιτότητας και ύφεσης έχουν φτάσει την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, σε ποσοστά 35% μέσα στο 2013», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση και η τρόικα «πρέπει να φύγουν πριν η καταστροφή που επιφέρουν στη χώρα γίνει ανεπανόρθωτη».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης