Την τρωθείσα τιμή του κυβερνώντος κόμματος  διέσωσαν την ύστατη στιγμή δύο θυγατέρες μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες υπέβαλλαν την παραίτησή τους, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την μετάταξή τους – διορισμό τους στις προνομιούχες θέσεις του ελληνικού κοινοβουλίου. Πρόκειται για την κόρη της διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και την κόρη της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες είχαν επιλεγεί για απασχόληση με ετήσια σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής. 

Δεν συμβαίνει το ίδιο και με την θυγατέρα της αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, σύντροφος του επίσης μεγαλοστελέχους και πρώην υπουργού στου ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, η οποία από υπάλληλος των ΕΛΤΑ, αποσπάστηκε καταρχήν στη Βουλή και στη συνέχεια (βάσει νόμου που ψήφισε το κυβερνών κόμμα) μετατάχθηκε και διορίστηκε τελικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία αυτή θα είχε περάσει απαρατήρητη, ή έστω, δεν θα είχε προκαλέσει τόσο θόρυβο, εάν δεν εντασσόταν σε ένα σύνολο κινήσεων της τελευταίας στιγμής εκ μέρους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να βολέψουν μέλη της οικογένείας τους ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους στην εργασιακή αυτή «όαση» που είναι η Βουλή των Ελλήνων.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, ομολόγησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτική της παρουσίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, πως έγινε εφικτή η μετάταξη και στη συνέχεια ο διορισμός της θυγατέρας της λόγω «γνωριμιών και διασυνδέσεων». Ομολογουμένως η ομολογία εκπλήσσει από τον πολιτικό κυνισμό στον οποίο κατέφυγε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Υιοθετείται ένα μοντέλο κοινωνικής και πολιτικής συμπεριφοράς το οποίο, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, δεν είχε καμία σχέση με τους ηθικούς κανόνες που διαχρονικά επικαλούνταν η Αριστερά.

Νομιμοποιούνται δε, όσοι ισοπεδωτικά και λανθασμένα αποτολμούν να διατυπώσουν την άποψη «όλοι είναι το ίδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου:

 

 

Επιπροσθέτως αναφέρεται πως βάση εγγράφου το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στις 28 Μαίου του 2019, δηλαδή πριν από λίγες μόνον ημέρες, τοποθετήθηκε ως μόνιμη υπάλληλος της Βουλής και η πρώην σύζυγος του προέδρου του σώματος, Νίκου Βούτση, Σοφία Βογιατζή , η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν υπάλληλος του Υπουργείου Παιδείας. Ο κατάλογος ωστόσο είναι μακρύς και αφορά και άλλες τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής από στελέχη της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση πως η διαδικασία αυτή είναι νομότυπη.  Οι αναγνώστες ας κρίνουν αν είναι και ηθική και κοινωνικά αποδεκτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης