Με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, η οποία εγκρίθηκε στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, τίθεται σε εφαρμογή το νέο μισθολογικό καθεστώς βάσει των προβλέψεων του νέου μνημονίου.

Το νέο καθεστώς προβλέπει τις περικοπές στους κλαδικούς μισθούς με διατήρηση των τεσσάρων επιδομάτων και θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 14 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τάπητος τέθηκε η υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, γεγονός για το οποίο επισημάνθηκε για ακόμη μία φορά ότι ήταν αναμενόμενη και ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στην πορεία της οικονομίας σε αυτή τη συγκυρία.

Ο Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε και στην επερχόμενη συνάντησή του την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέρθηκε εκ νέου στη δέσμευση της κυβέρνησης να προωθήσει την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης και τόνισε ότι σ’ αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσει και θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία για τα γενόσημα φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παπαδήμος ευχαρίστησε τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα, και είπε ότι η αντικατάσταση στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα έχει γίνει έως το τέλος της εβδομάδας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης