Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. H συνάντηση του υπουργού με τους επικεφαλης της τρόικας διήρκησε δυόμισι ώρες.

«Υπήρξε πρόοδος, ακόμη είναι νωρίς να πούμε κάτι», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος για το γραφείο του και με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξε πρόοδος, ήταν λίγο πιο διαλλακτικοί σήμερα και με διάθεση να μας ακούσουν» ανέφεραν πηγές του υπ. Οικονομικών για το ραντεβού με την τρόικα. Τα αγκάθια είναι στους τομείς Υγείας, Άμυνας των ΟΤΑ και της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Προσπαθούμε να τους πείσουμε αλλά θέλουν να ακούσουν και τους αρμόδιους υπουργούς» ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντο του Eurogroup της Παρασκευής θα είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Κατά συνέπεια το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι την Παρασκευή δεν θα έχουμε λεπτομερή παρουσίαση των μέτρων από τον κ. Στουρνάρα στους ομολόγους του υπουργούς στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 19.30, αναμένεται να ξεκινήσει και η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τω μεταξύ, γύρω στις 19.15, ο κ. Στουρνάρας πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τη συνάντησή του με την τρόικα.

Δείτε το βίντεο από την άφιξη του κ. Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου:

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα- Μαριάννα Μαρμαρά
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης