Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην Κίνα (16-23 Δεκεμβρίου), ύστερα από επίσημη πρόσκλησης του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτηρίζει την επίσκεψη απολύτως επιτυχημένη και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, Τσανγκ Ντεγιάνγκ, απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι να επισκεφθεί την Κίνα το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τον κ. Ντεγιάνγκ ο Δ. Παπαδημούλης είχε συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, Άρκεν Ιμιρμπάκι, τον υφυπουργό Εξωτερικών Τσάο Γουάνγκ, τον αντιπρόεδρο του Κινεζικού Λαϊκού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Λιανγκ Τζιανκουάν και τον αντιπρόεδρο της Διοίκησης Εθνικού Τουρισμού Τζιάνγκ Ντου. Επίσης συναντήθηκε με τους αντιπροέδρους των Λαϊκών Κογκρέσων της Σαγκάης και του Χανγκζού, όπως και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, πρέσβη κ. Σβάισγκουτ.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων υπογραμμίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του διαλόγου και της συνεργασίας ΕΕ-Κίνας, ως παγκόσμιων στρατηγικών εταίρων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και σεβασμού, ενώ τονίστηκε ταυτόχρονα ο ιδιαίτερα σημαντικός γεωστρατηγικός και επενδυτικός ρόλος της Ελλάδας, ειδικά σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, ενέργειας, υποδομών, μεταφορών, νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικής συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης