Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Στην ανάγκη συντήρησης του μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών, εστίασε σε σχετική της δήλωση, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επικίνδυνη αποδεικνύεται η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας», υπογράμμισε η αρμόδια Τομεάρχης.

«Κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες» τόνισε «το Υπουργείο υπέβαλε μη ώριμο φάκελο για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου της Αμφίπολης.

«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές» παρατήρησε η κα Κεφαλογιάννη «καθώς θα προκληθούν μεγάλες φθορές στο μνημείο, αφού δεν θα θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δήλωσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μας οφείλει εξηγήσεις άμεσα. Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένα μνημείο τέτοιου εκτοπίσματος, κινδυνεύει άμεσα».

«Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι βάζουν τις προσωπικές εμμονές τους πάνω από το μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης