Για συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν με τις οποίες θα χαθεί το οκτάωρο και η εργασία θα μετατραπεί σε εθελοντισμό προς όφελος των εργοδοτών κατηγορεί την κυβέρνηση η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε δήλωση της, η κα. Γεροβασίλη επισημαίνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα στον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση εξάντλησε τη δραστηριότητά της για τον περιορισμό της πανδημίας και των συνεπειών της στη διαπαιδαγώγηση διά των sms και στη μετονομασία των rapid σε self test. Ταυτόχρονα όμως κατόρθωσε να συμπιέσει την κοινωνία με το πιο αποτυχημένο και παρατεταμένο lockdown. Να συμπιέσει τη δημοκρατία με την περιστολή των ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Να συμπιέσει μέχρι ασφυξίας την πραγματική οικονομία. Η επιταγή του ΣΕΒ για τη συμπιεσμένη εργασιακή εβδομάδα βρήκε και την αφορμή του… “μαζέματος της ελιάς” και κάπως έτσι δρομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης τον τρόπο για να βγάλει…το λάδι από τους εργαζόμενους.

»Την ώρα, λοιπόν, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κερδίζει έδαφος η συζήτηση για 7ωρο και 4ημερη απασχόληση με πλήρη μισθό, στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης, μετά τον πτωχευτικό νόμο, το απόλυτο εργαλείο φτωχοποίησης των μικρών και μεσαίων οικονομικών στρωμάτων, επιδιώκει να μετατρέψει την ίδια την εργασία σε “εθελοντισμό” υπέρ της εργοδοσίας. Ενώ μιλάει υποκριτικά για το δικαίωμα της αποσύνδεσης από την τηλεργασία, ανασύρει συνταγές από το σκοτεινό παρελθόν, καταργώντας ακόμη και το 8ωρο. Το μόνο που θέλει να αποσυνδέσει είναι η προστασία της εργασίας ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας! Να επιβάλει την εξευτελιστικά αμειβόμενη εργασία σε συνθήκες καλπάζουσας ανεργίας και πλήρους εργοδοτικής ασυδοσίας. Η κοινωνία όμως δεν ανέχεται άλλο εμπαιγμό και διαστροφή της λογικής και της πραγματικότητας. Μπροστά σε αυτή την κορυφαία πρόκληση, αγωνιζόμαστε για μια ακόμα φορά στο πλευρό των εργαζομένων, των άνεργων και της νέας γενιάς, για ζωή με αξιοπρέπεια, προοπτική και ευημερία για όλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης