Για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας εγκαλεί με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών Παν. Παπαγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παύλος Χαϊκάλης.

Ειδικότερα, ο κ. Χαϊκάλης στρέφεται κατά των δυο εισαγγελέων καθώς ήταν εκείνοι που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του από τον Γ. Αποστολόπουλο, ενόψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αναφορά του ο κ. Χαϊκάλης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν από τον κ. Παναγιωτόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση με την σύμφωνη γνώμη του κ. Ντογιάκου χωρίς να ερευνηθούν εις βάθος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης, ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχωρήσει στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης