Λάμπρος Παναγιώτου

Είχε μόλις τελειώσει η ψηφοφορία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. απορρίφθηκε) και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον αστυνομικό του κατευθύνονταν προς την έξοδο της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και η πρόταση του κόμματος για διερεύνηση ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιβόητη σύμβαση του 2010 για τα υποβρύχια δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής ο κύριος Τσίπρας έδειχνε αρκετά ήρεμος και χαλαρός.

«Πρόεδρε τι κάνετε, πώς είστε;» ρώτησα τον κύριο Τσίπρα, προετοιμάζοντας τον για την επόμενη δημοσιογραφική «παγίδα».

Κι εκεί που ο πρόεδρος περίμενε κουβέντα για τα υποβρύχια, να σου η έκπληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόεδρε, όλοι ψάχνουμε εδώ και δύο μέρες να δούμε τι συμβαίνει με το Πόθεν Έσχες. Ναι, το δικό σας, από το οποίο λείπει η μηχανή, εκείνη η BMW 650 κυβικών. Τι έγινε, την πουλήσατε ή τη χαρίσατε κι εσείς σε ρακοσυλλέκτες, όπως έκανε πρόπερσι με ένα παλιό αυτοκίνητο ο Αλέκος Αλαβάνος; Και γιατί δεν το αναφέρετε πουθενά;» ρώτησα τον Αλέξη Τσίπρα υπό το άγρυπνο βλέμμα του αστυνομικού του.

Εκείνος μου χαμογέλασε και μου είπε: «Δεν ανεβαίνω πια στη μηχανή. Την έχω σε ακινησία και άλλωστε δεν αποτελεί κριτήριο και γι ’αυτό δεν την ενέγραψα στα περιουσιακά μου στοιχεία».

Μα πριν προλάβω να τον καληνυχτίσω, γυρίζει και μου λέει: «Θέλετε να σας την δώσω;».

Ευτυχώς για εκείνον είναι το μόνο που μου έχει απομείνει. Μια μηχανή άλλης μάρκας, αλλά ίδιου κυβισμού με εκείνη του κυρίου Τσίπρα και με πινακίδες. Τα υπόλοιπα που έχω στην κατοχή μου είναι χωρίς κανονικές πινακίδες αλλά και… χωρίς πινακίδες τύπου Λιάπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης