«Ο Σαμαράς επιχειρεί τη διαιώνιση του μνημονίου»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 16:29
«Ο Σαμαράς επιχειρεί τη διαιώνιση του μνημονίου»
«Η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη. Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση εμπιστοσύνης και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

«Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το "ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο"; Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πώς είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;» διερωτάται η Κουμουνδούρου.

«Η αλήθεια είναι πως ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας "προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης". Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χ.Λ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014, 16:29