Του Φώτη Τριάρχη

«Θα έρθω στην εκδήλωση σου Γιώργο, αν μιλήσω». Αυτό τον όρο θέτει με κομψά διατυπωμένες εκφράσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου την 1η Σεπτέμβρη στο Ζάππειο.

Και τούτο παρότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να παραστεί στην κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη αφού έχει διαμηνύσει στον πρόεδρο του κόμματος ότι θα απουσιάζει στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, κάλεσε προσωπικά τους πρώην προέδρους Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου να παραστούν και φυσικά να απευθύνουν, εφόσον το επιθυμούν, χαιρετισμό όπως έγινε και πέρσι» λένε συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αποκαλύπτοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου «ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3.9» ενώ αντιθέτως «ο Κ. Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό».

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο Γ. Παπανδρέου στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, του απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος πρόσκληση να παραστεί στα εγκαίνια.
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν ότι ο Ευ. Βενιζέλος «θα το κάνει ευχαρίστως και φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες».

Το μήνυμα προς τον Γ. Παπανδρέου είναι σαφές όπως και η υπόμνηση ότι «η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ακόμη ότι η παράλληλη εκδήλωση του ιδρύματος Α. Παπανδρέου με την έκθεση φωτογραφίας για την πορεία του κόμματος «είναι μια πολύ καλή προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού» αλλά τονίζουν ότι «η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη είναι αυτή που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ στις 3.9 στο Ζάππειο, με καλεσμένες όλες τις δυνάμεις και όλα τα πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης».

Και καταλήγουν: «Άλλωστε την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης: Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης