Ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης» για την αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, στην Αθήνα.

Σε μία μαζική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσία κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ηλιόπουλος πήρε το «χρίσμα» της παράταξης. Ο ίδιος, κάτοικος Πατησίων, είναι ιδρυτικό μέλος της «Ανοιχτής Πόλης» και υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα τελευταία χρόνια η Αθήνα έχει μάθει σε δημοτικές αρχές που ήταν πάρα πολύ κοντά στο κεντρικό πολιτικό σύστημα και την ίδια στιγμή πάρα πολύ μακριά από τις γειτονιές της Αθήνας. Η Αθήνα είναι μια πόλη που βλέπει κάποιος ξεκάθαρα το αποτύπωμα της κρίσης, βλέπει ξεκάθαρα την έκρηξη των πολιτικών ανισοτήτων και την ίδια στιγμή μία πόλη στην οποία οι δημοτικές αρχές είχαν παραδοθεί στην αυστηρή μνημονιακή πειθαρχεία και είχαν εγκαταλείψει την κοινωνική πολιτική» δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος για την Αθήνα, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια δημοτική αρχή που θα ασχοληθεί με όλα αυτά που μπορεί να φαίνονται μικρά όπως η αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων, το πράσινο και η καθαριότητα αλλά που είναι όροι αξιοπρέπειας για χιλιάδες πολίτες της πόλης. Μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στην κατοικία των ανθρώπων της και δεν θα την αφήσει να γίνει μια πόλη real estate και rbnb. Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υπερασπιστεί την Δημοκρατία στην πόλη. Θα γίνει ασπίδα στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί. Δεν θα συνομιλεί με τη δική τους πολιτική ατζέντα» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «στην εκλογική αυτή μάχη οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα της δικής μας αριστεράς» και η επιλογή του Νάσου Ηλιόπουλου έχει όλες τις προϋποθέσεις μιας νικηφόρας επιλογής. Και ο κ. Χαρίτσης άσκησε κριτική στη διοίκηση Καμίνη λέγοντας ότι πρόκειται για την «ακρότατη εκδοχή του ακραίου Κέντρου. Ξεκίνησε με ένα φιλελεύθερο πρόσωπο και σύντομα ανέδειξε τα μνημονιακά χαρακτηριστικά της λιτότητας και του αυταρχισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η «Ανοιχτή Πόλη» είναι μια δημοτική παράταξη με ιστορική διαδρομή, δικτυωμένη γύρω από τα προβλήματα και την κοινωνία της Αθήνας. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ο συλλογικός αυτός αγώνας μας να είναι νικηφόρος, είπε ο κ. Σκουρλέτης. Υπογράμμισε, δε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της εκλογικής μάχης με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, και άσκησε κριτική στην υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι είναι θιασώτης του δημαρχοκεντρικού συστήματος και των ιδιωτικοποιήσεων στην Αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ξυδάκης και ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Δείτε τις δηλώσεις του Ν. Ηλιόπουλου:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης