Η ελληνική οικονομία βρίσκεται και σήμερα στο επίκεντρο των διεθνών Μ.Μ.Ε.. Η προσωρινή διακοπή των συνομιλιών του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) με την ελληνική κυβέρνηση θεωρείται ένδειξη ότι «η ανταλλαγή ελληνικού χρέους βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη φάση», όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις επενδυτών που εμφανίζονται εξαιρετικά ανήσυχοι.

Μια διαφορετική προσέγγιση παρουσιάζει ο Κρίστιαν Μάσικ της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας Silvia Quandt Research. Ο χρηματοοικονομικός αναλυτής εκτιμά ότι, αν το ύψος του «κουρέματος» φθάσει το 75% της αξίας των ομολόγων, τότε οι πιστωτές θα σκεφτούν πολύ σοβαρά αν πρόκειται πράγματι για λύση στην οποία αξίζει να συμμετάσχουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Wall Street Journal» αναφέρει σε σημερινό της άρθρο ότι, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της Ελλάδας, τότε η χώρα θα χρειαστεί ακόμα ένα δανειακό πακέτο πολλών δισεκατομμυρίων, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει μια ακατάστατη πτώχευση» υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Το Reuters σημειώνει χαρακτηριστικά ότι οι «συνομιλίες για το ελληνικό χρέος έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, την ίδια στιγμή που οι πιστωτές της Ελλάδας οχυρώνονται πίσω από τις γραμμές άμυνας και η αισιοδοξία της περασμένης εβδομάδας έχει καταποντιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης