«Ο ελληνικός λαός θα απορρίψει κάθε σχέδιο παλινόρθωσης όσων ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:21
«Ο ελληνικός λαός θα απορρίψει κάθε σχέδιο παλινόρθωσης όσων ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας»

«Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής προοδευτικής πλειοψηφίας, η οποία δεν θα δώσει απλά τις εκλογικές μάχες της επόμενης περιόδου, αλλά θα είναι ο κινητήριος μοχλός για τις μεγάλες ριζοσπαστικές τομές και πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη η Ελλάδα στη νέα μεταμνημονιακή εποχή» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Larissanet.

Ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να πρωταγωνιστήσει για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων στον πολιτικό χώρο που οριοθετείται από τα αριστερά της Αριστεράς μέχρι και τη Σοσιαλδημοκρατία» και πρόσθεσε ότι «αυτή η διαδικασία είναι πλέον επείγουσα, με δεδομένη την μετατόπιση της ΝΔ σε ακραίες δεξιές θέσεις αλλά και την ταύτιση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ ήδη από την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου».

Πρόσθεσε δε, ότι «πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΚΙΝΑΛ από τις αντίστοιχες των στελεχών της ΝΔ σε όλα σχεδόν τα ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης» και «επομένως, είναι απολύτως λογικό να ασκεί σφοδρή κριτική σε μια προσπάθεια συμπόρευσης προοδευτικών δυνάμεων, η οποία κινείται στον αντίποδα των στρατηγικών επιλογών του ΚΙΝΑΛ και της ηγεσίας του».

Επίσης, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς για «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάποιοι ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν ότι στην πολιτική σκηνή της χώρας, μετά από δεκαετίες υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν παίρνει μίζες, δεν διαπλέκεται με τους ισχυρούς, δεν κάνει χάρες στην ολιγαρχία. Κάποιοι προσπαθούν με ψέματα και λάσπη να τραβήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο βούρκο του "όλοι ίδιοι είναι" μήπως και ξεχαστούν τα πεπραγμένα τους στο έδαφος της συλλογικής απαξίωσης της πολιτικής».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πρώτη προτεραιότητα»

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας είναι για την κυβέρνηση η προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας.

Όπως είπε «στόχος μας με τη νέα ρύθμιση είναι να διατηρηθεί το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία και ταυτόχρονα να υπάρξουν εκείνες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες να αποπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τις υποχρεώσεις τους».

«Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές, είναι ότι η κυβέρνηση συζητά με τους εποπτικούς θεσμούς και λαμβάνει τις απόψεις τους σοβαρά υπόψη, αλλά την ίδια στιγμή απέδειξε ότι έχει τη βούληση να προχωρήσει στη νομοθέτηση ακόμη κι αν σε επιμέρους σημεία υπάρχουν διαφωνίες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι δηλαδή η πρώτη προτεραιότητα, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν δημιουργεί προβλήματα στην αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μνημονίων η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υποστήριξης κοινωνικών στρωμάτων που είχαν πληγεί τα προηγούμενα χρόνια και «όσο βελτιώνεται η συνολικότερη εικόνα της οικονομίας και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι «όποια δυνατότητα μας δίνει η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα την αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολλών. Δεν θα κάνουμε δωράκια στην ολιγαρχία του πλούτου, δεν θα κάνουμε τα χατίρια της διαπλοκής».

Υπογράμμισε επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να προκαλέσει ζημιά στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, «συκοφαντώντας τη χώρα, αναπαράγοντας το αφήγημα της καταστροφής», επαναλαμβάνοντας ότι «οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα είναι σαφείς και προσδιορισμένες και σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε αντίθεση με την υποχρέωση μας απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία να προχωρήσουμε σε μέτρα στήριξής της». 

Σε ό, τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι «υπάρχουν οι δυνατότητες να αποτυπωθεί μια νέα προοδευτική πλειοψηφία (…) η οποία θα συμβάλει και αυτή στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη νέα εποχή της χώρας εκτός του ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου και των εξωτερικών καταναγκασμών».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές, σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει βασίσει όλη τη στρατηγική του σε μία επίπλαστη εικόνα δημοσκοπικής υπεροχής, ότι δήθεν προηγείται με δέκα, δεκαπέντε, είκοσι μονάδες. Έχουμε χάσει το λογαριασμό. Στις ευρωεκλογές λοιπόν θα αποκαλυφθεί η απάτη του κ. Μητσοτάκη».

Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού γνωρίζει πολύ καλά σε ποια πλευρά βρίσκεται και αναλόγως θα πράξει και στην κάλπη, επιβεβαιώνοντας ξανά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα και θα απορρίψει κάθε σχέδιο παλινόρθωσης όσων ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας και τη συλλογική απόγνωση της περιόδου 2010-2014».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 21:21