Τον Αλέξη Τσίπρα φιλοξενεί στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η ηλεκτρονική έκδοση της «Wall Street Journal».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ανυποχώρητος, απευθύνοντας μάλιστα σαφή προειδοποίηση προς τους δανειστές της χώρας, ότι η Ελλάδα θα διακόψει να πληρώνει το χρέος της, σε περίπτωση που προχωρήσουν μονομερώς στη διακοπή της χρηματοδότησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μια οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Προσθέτει, δε, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει ένα πλάνο το οποίο θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην ανάπτυξη, προκειμένου να σταματήσει η ύφεση και να αντιμετωπιστεί η «ανθρωπιστική κρίση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι, προς ίδιον όφελός τους, δεν θα πρέπει να σταματήσουν τη χρηματοδότηση» υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν έχει στόχο να προβεί σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση.

«Αντίθετα, εάν εκείνοι προχωρήσουν σε μονομερή κίνηση, αν – με άλλα λόγια – διακόψουν τη χρηματοδότηση, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας» δηλώνει ξεκάθαρα.

Παράλληλα, πάντως, το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, μολονότι ο κ. Τσίπρας αρέσκεται να παίζει το «παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» με τους Ευρωπαίους εταίρους, εντούτοις θέλει διακαώς να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. 

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η «WSJ» χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως πιθανό επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, ενώ παραθέτει και τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Σύμφωνα με αυτήν, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε ποσοστό 22% (5% περισσότερο από τις εκλογές της 6ης Μαΐου). Η ΝΔ θα λάμβανε 19,5% και το ΠΑΣΟΚ 13,2%.

Έτοιμος για πράξη ακύρωσης ο Παπαδημούλης

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εμφανίστηκε έτοιμος για… μονομερείς ενέργειες. «Αν είμαστε πρώτοι», είπε χαρακτηριστικά, «μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί με άλλους μια πλειοψηφία 151 (…)». «Έτσι θα περάσει μια πράξη ακύρωσης του μνημονίου που δεν θα είναι πράξη εντυπώσεων» πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης