Ασάφεια επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων. Παρότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προανήγγειλε την επανέναρξη της λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων το προσεχές Σάββατο ή την Κυριακή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης με δηλώσεις του έβαλε «φρένο» σε αυτή την αναγγελία.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΕΕΑ, η ανακοίνωση έγινε γνωστή κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, αν και το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, χωρίς να προσδιορίσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία ως προς την επαναλειτουργία τους, σε δηλώσεις του αργότερα στον ρ/σ Alpha, και αφού είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, σημείωσε: «Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση, αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση».

Παράλληλα, ο ίδιος παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαμήνυσε πως το άνοιγμα της αγοράς δεν θα είναι «όπως πολλοί είχαν φανταστεί», παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την Παρασκευή σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τις εκκλησίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Πάντως φαίνεται ότι και οι επιστήμονες είναι θετικοί στο άνοιγμα των κομμωτηρίων. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης