Ντ. Μπακογιάννη: «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η καθυστέρηση έχει κόστος»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 10:43
Ντ. Μπακογιάννη: «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η καθυστέρηση έχει κόστος»
«Η αδράνεια τιμωρείται» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στην αξιολόγηση. «Πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, η καθυστέρηση έχει κόστος, μεγάλο κόστος, που καλούμαστε να πληρώσουμε» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η πρώτη καθυστέρηση μας κόστισε 9 δισ., η δεύτερη μας έφερε το υπερταμείο».

«Σήμερα απειλείται το πρόγραμμα με αποχώρηση του ΔΝΤ. Αυτό θα σημάνει σταμάτημα πλήρως του προγράμματος και επαναδιαπραγμάτευση νέου προγράμματος (...) Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν υπάρχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτήν τη χώρα» είπε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Αναφερόμενη στη στάση του Βερολίνου και ειδικά σε αυτή του Β. Σόιμπλε, σημείωσε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει σε ένα ακόμα πιο σκληρό πρόγραμμα και επιπλέον πως «υπάρχουν ευθύνες του Σόιμπλε, τεράστιες ευθύνες των δανειστών, που αποδέχτηκαν προτάσεις αύξησης της φορολογίας αντί να επιμείνουν στη μείωση των δαπανών. Η κεντρική ευθύνη είναι της κυβέρνησης και ο χαμένος της υπόθεσης είναι ο Έλληνας πολίτης, που καλείται να πληρώσει».

«Η ΝΔ βλέπει τον χρόνο να τελειώνει και ανησυχούμε. Γι' αυτό θέλουμε εκλογές» πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη και τόνισε ότι η πολιτική αλλαγή έπρεπε να επέλθει χθες. «Δεν αντέχει η κοινωνία αυτήν τη φορολογία, τον πόλεμο στην επιχειρηματικότητα και στους ελεύθερους επαγγελματίες» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για το Κυπριακό απάντησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος, καθώς για πρώτη φορά η τουρκική πλευρά μπαίνει σε παζάρι, ενώ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μετά το τουρκικό δημοψήφισμα.

Σχετικά με την επιστροφή Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι γίνεται προσπάθεια συσπείρωσης στον χώρο και, παρότι δεν δίνει την εντύπωση της ανανέωσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Πηγή: AΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017, 11:11