Για ποινικές ευθύνες και για «μουγγαμάρα» της κυβέρνησης που «αυξάνει απλώς τις υποψίες» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και τις αποκαλύψεις για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το έχουμε ξαναδεί την περίοδο της τραπέζης Κρήτης με τον κ. Κοσκωτά, απλώς τα νούμερα ήταν χαμηλότερα τότε και ήταν σε δραχμές και όχι σε ευρώ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει τηλεοπτικά μέσα φίλα προσκείμενα προς εκείνη, καταλήγει σε ένα τεράστιο φιάσκο. Ο διαγωνισμός είναι φιάσκο, αλλά πέραν του φιάσκου υπάρχουν πλέον και ποινικές ευθύνες για αυτά τα οποία συνέβησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε δε λέγοντας πως «είναι απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση έδωσε το καλώς έχει, στα πόθεν έσχες, όλων των υπερθεματιστών, το αποτέλεσμα είναι ότι έδωσε και στον κ. Καλογρίτσα και έφτασε μία δημοσιογραφική έρευνα να τινάξει όλη αυτή την υπόθεση στον αέρα. Εδώ υπάρχουν ευθύνες και η “μουγγαμάρα” της κυβέρνησης αυξάνει απλώς τις υποψίες και βεβαίως η ΝΔ δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν κάποιους από τους υπερθεματιστές δεν έχει το πόθεν έσχες που πρέπει θα εκπέσει και θα έλθει ο επόμενος, καθώς και στο ερώτημα αν αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:

«Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δηλαδή ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Έδωσε η κυβέρνηση το καλώς έχει στο πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, αποκαλύπτονται τέρατα και σημεία και έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει: “καλά ρε παιδάκι μου, δεν χαλάει ο κόσμος, μην κάνετε έτσι, θα το πάρει ο επόμενος”. Είμαστε κράτος εμείς, είμαστε χώρα ευρωπαϊκή ή είμαστε μια χώρα της Κεντρικής Αφρικής; Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν σε καμία δημοκρατία. Είναι αδιανόητα πράγματα. Είναι καθεστωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας η κα. Μπακογιάννη επεσήμανε πως «υπάρχουν ποινικές ευθύνες και αυτές οι ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν. Αναμένω από τη Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της. Αυτεπαγγέλτως κινείται η Δικαιοσύνη σε τέτοιες περιπτώσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης