Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Στην πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, καθώς όπως επισήμανε πρόσφατα και ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ, η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς επιτροπείας και μετά τον Αύγουστο του 2018 που λήγει το πρόγραμμα, εξαιτίας της συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι τα μέτρα που συνόδευσαν την δεύτερη αξιολόγηση αντιστοιχούν σε ένα άτυπο αλλά υπαρκτό τέταρτο μνημόνιο, ενώ καραδοκεί και ο «κόφτης». Αυτό το οποίο ενδέχεται να συμβεί είναι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, αλλά με αμφίβολο δημοσιονομικό αποτέλεσμα στην περίπτωση που τα επιτόκια παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Και ανέφερε: «Το βέβαιο είναι ότι η πραγματική οικονομία παραμένει σε υπαρξιακή κρίση, παρά τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όπως δείχνει η ραγδαία αύξηση των οφειλών στο Δημόσιο και η «τρύπα» 1,7 δισ. ευρώ στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο οκτάμηνο του 2017. Υπενθυμίζω ότι ακόμη και κυβερνητικά στελέχη έχουν εκφράσει δημόσια την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων το 2018».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, είπε: «Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών είναι αλήθεια ότι μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση, όπως και άλλα θέματα πέραν της οικονομίας (π.χ. προσφυγικό-μεταναστευτικό). Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση της χώρας μας άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη μια σχετικά ευνοϊκή περίοδος για τα συμφέροντα της χώρας και τώρα ενδέχεται να βρεθεί απέναντι σε δυσμενείς συσχετισμούς. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από την ακριβή σύνθεση της νέας κυβέρνησης και από το πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Οικονομικών. Εύχομαι πάντως το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, απαλλαγμένο πλέον από το άγχος της εισόδου του στη Βουλή, να μην συμπεριφερθεί με δογματικό και άκαμπτο τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, όπως προεξοφλούσαν οι προεκλογικές του θέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δένδιας σχολίασε το θέμα των δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα είπε: «Παρά τις επιμέρους διακυμάνσεις, τα ποσοστά της ΝΔ, στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων είναι κατά πολύ υψηλότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Να σας υπενθυμίσω ότι μόλις πριν λίγες ημέρες δημοσκόπηση έδειξε ότι το κόμμα μας βρίσκεται στο κατώφλι της αυτοδυναμίας – και δεν είναι η μοναδική. Φυσικά, αυτό δεν προεξοφλεί κατ’ ανάγκην τίποτα. Χρειάζεται να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες ότι η χώρα χρειάζεται καθαρή εντολή για έξοδο από την κρίση και τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα «τρέξει» για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Οφείλουμε επίσης να πείσουμε τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πολυετή κρίση και την ανεργία ότι μόνο με μια πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων θα δημιουργηθούν οι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που χρειάζεται η χώρα».

« Η εχθρική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις επενδύσεις στην πράξη, με κορυφαία περίπτωση το Ελληνικό, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα, είναι παράδειγμα προς αποφυγήν» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης