Για διγλωσσία κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δήλωσή του ως προέδρου της ΝΔ στις 3 Φεβρουαρίου 2011, στην οποία μεταξύ άλλων τόνιζε ότι «όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα από την πλευρά της εξουσίας, τότε πράγματι πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής και αυτοδικίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται «πότε όμως ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια, τότε ή σήμερα, που προσπαθεί να επιβάλει με τη βία την καταστολή, τον πολιτικό τσαμπουκά και την παραβίαση των νόμων, το δόγμα της μηδενικής ανοχής, επιστρατεύοντας απεργούς σε μια επίδειξη αυταρχισμού χωρίς προηγούμενο;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει τη στάση του κ. Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο και την προεκλογική του δέσμευση για εξεταστική επιτροπή για το πρώτο μνημόνιο, και προσθέτει: «Τώρα πλέον ο κ. Σαμαράς αποκαλύφθηκε. Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας, ακολουθώντας μια στρατηγική έντασης και διχασμού, εφαρμόζει την πιο καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Η ακροδεξιά του ιδεολογία είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανέφερε: «Η σοβαρή και σθεναρή αντιμετώπιση της κρίσης από τον Αντώνη Σαμαρά -που αποτυπώνεται θετικά σε όλες τις δημοσκοπήσεις- είναι φυσικό να έχει προκαλέσει δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε την κατανόησή μας, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης