Δριμεία κριτική εναντίον της κυβέρνησης άσκησε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι αναζητεί τα ισοδύναμα για την ανθρωπιστική κρίση σε δεδουλευμένα δημοσίων υπαλλήλων

Συγκεκριμένα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και αναζητά δημοσιονομικά ισοδύναμα, ενώ πέρυσι είχαν δοθεί 500 εκατ. για το κοινωνικό μέρισμα, χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, τονίζουν στη ΝΔ, αποκαλύπτεται ότι αυτά τα 200 εκατ., η κυβέρνηση δεν τα αναζητά από δήθεν σπατάλες, όπως έλεγε, αλλά δυστυχώς από τα δεδουλευμένα των δημοσίων υπαλλήλων.

«Στην ουσία υφαρπάζει χρήματα από κωδικούς που αφορούν δεδουλευμένες υπερωρίες δημοσίων υπαλλήλων» σημειώνουν και προσθέτουν πως ήδη, με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης (18.5.2015) παίρνουν τα χρήματα από τον κωδικό που αφορά υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων, που καλύπτουν αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και κενές θέσεις, καθώς υπηρετούν 6.100 δικαστικοί, έναντι 9.500 οργανικών θέσεων.

«Σημειώνεται ότι το ποσό που λαμβάνει ο καθένας σαν υπερωρίες δεν υπερβαίνει τα 200-250 ευρώ τον χρόνο και δεν καλύπτει ούτε το 20% των πραγματικών ωρών υπερωριακής απασχόλησης» αναφέρουν, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το σχετικό έγγραφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης