Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ, είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει γίνει αμερικανότερη των Αμερικανών και έχει πάρει και όλα τα εύσημα τα οποία με τιμή τα παρουσιάζει».

Σχετικά, με την Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι το ΚΚΕ θα την καταψηφίσει όταν έλθει στη Βουλή, προσθέτοντας «αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση η οποία σαν αξιωματική αντιπολίτευση και λίγο πριν γίνει κυβέρνηση μιλούσε δημαγωγικά για διάλυση του ΝΑΤΟ» και τώρα «πανηγυρίζει και πρωτοστατεί για την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ» καθώς «αυτή είναι η ουσία αυτής της συμφωνίας την οποία καθορίζει το άρθρο 2, για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «πλήρως ταυτισμένη με το αμερικανικό- ΝΑΤΟϊκό-ευρωενωσίτικο σχέδιο για ολοκλήρωση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια και φυσικά στα πλαίσια αυτά υιοθετεί και ένα μέρος της συμφωνίας το οποίο ανοιχτά και καθαρά κρύβει αλυτρωτισμούς».
«Δίνει δηλαδή «πατήματα», όχι στη γειτονική δημοκρατία από πλευράς ισχύος, αλλά από την πλευρά των ίδιων των νατοϊκών να παίξουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Σοφιανός προσθέτοντας ότι «πρέπει να μας ανησυχήσει η «μεγάλη εικόνα», δηλαδή, ότι γίνεται συζήτηση για αλλαγή συνόρων, ανάμεσα σε ένα προτεκτοράτο που έφτιαξε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και τη Σερβία, ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Αλβανία για τις οποίες ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα σε σχέση με μια σειρά διμερή προβλήματα», ενώ «υπάρχει ο συνολικότερος σχεδιασμός» και η προσπάθεια «να «σφίξουν» τη Ρωσία, που για τους δικούς της λόγος επενδύει και αυτή».

Σημείωσε, ακόμα, ότι οι ιμπεριαλιστές «υποθάλπουν τους εθνικισμούς στα Βαλκάνια και έχουν κάνει σημαία τους την «αυτοδιάθεση» και έθεσε το ερώτημα «τι σημαίνει «αυτοδιάθεση» για τα συμφέροντα αυτού του λαού και αυτής της πατρίδας;»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του είπε ότι το «παραμύθι πως τα σύνορα μας είναι ασφαλή γιατί είναι ευρωενωσίτικα και ΝΑΤΟϊκά το κάνουν «σουρωτήρι» καθημερινά οι παραβιάσεις και τα διάφορα επεισόδια στο Αιγαίο (εκ μέρους) της «συμμάχου» (στο ΝΑΤΟ) Τουρκίας».
Επισήμανε ότι «Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι πλήρως ταυτισμένοι σε αυτά που καθορίζουν την καθημερινότητα μας και αυτά είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι πολεμικοί σχεδιασμοί που γίνονται στα Βαλκάνια και τη Συρία», προσθέτοντας ότι «το παιχνίδι της πόλωσης Μητσοτάκη-Τσίπρα, το καταργεί η σκληρή πραγματικότητα και τα μέτρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε ότι αφορά τις συντάξεις είπε ότι για «να μην μειωθούν, ακόμα μια φορά, οι συντάξεις», τότε πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης