Τον Νίκο Κωνσταντόπουλο προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να εκλεγεί πρόσωπο προερχόμενο από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και ο κίνδυνος διάλυσης της Βουλής εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων είναι επικίνδυνη οδός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σηφουνάκης και σημείωσε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «έχουν την ευθύνη να προτείνουν ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια».

«Ένα τέτοιο πρόσωπο είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Προτάθηκε πριν από 10 χρόνια, πρόσωπο με ιστορία και αγώνες, μέρος μίας αδικημένης γενιάς. Πρέπει να προστατέψουμε την θεσμική αξιοπρέπεια και την θεσμική αυτοδυναμία του ανώτερου πολιτειακού αξιώματος. Πρέπει να μείνει εκτός κομματικών παιγνίων ο Πρόεδρος», υπογράμμισε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ας το ξανασκεφτείτε φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε στη γειτονική Ιταλία ένα «βιβλικό» πρόσωπο της Αριστεράς, ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ψηφίζεται από όλα τα κόμματα».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε την δήλωσή του ότι δεν θα συναινέσει σε νέα μέτρα και επανέλαβε: «ισχύει η δέσμευσή μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης