«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε γη και ύδωρ», δήλωσε, αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Τον Πρωθυπουργό χειροκρότησαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, πρόεδροι και αντιπρόεδροι, γιατί έδωσε γη και ύδωρ για την ισχυροποίηση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα και την παρουσία του στη νοτιοανατολική Ευρώπη και για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, που υπογράμμισε ότι «τo αμερικανικό Κογκρέσο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πολιτικό επικάλυμμα των εκατοντάδων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων επί γης, για να προστατεύσουν οι Αμερικάνοι τα ζωτικά τους συμφέροντα, όπου οι λαοί θρήνησαν εκατομμύρια νεκρούς. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πολιτικό επικάλυμμα των δεκάδων πραξικοπημάτων που έκαναν οι Αμερικανοί, σε διάφορες περιοχές της γης. Των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, «έδωσε εγγυήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο που διεξάγουν οι Αμερικάνοι με το ΝΑΤΟ από τη μία μεριά και οι Ρώσοι από την άλλη, στο έδαφος της Ουκρανίας. Έδωσε περαιτέρω εγγυήσεις για τη μετατροπή της χώρας μας σε σημαιοφόρο των αμερικάνικων και νατοϊκών σχεδιασμών και συμφερόντων στην περιοχή, για τη μετατροπή της σε ορμητήριο. Βεβαίως, αυτό δεν είναι μόνο επίτευγμα του σημερινού Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, αλλά έβαλε πολύ αποφασιστικά το χέρι της και η προηγούμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έδωσε εγγυήσεις για μετατροπή, λοιπόν, σε ένα ορμητήριο αυτών των σχεδιασμών, αλλά και ταυτόχρονα και πόλο προσέλκυσης αντιποίνων από την άλλη μεριά, δηλαδή από τον ρωσικό παράγοντα, όπως πολλές φορές το έχουν δηλώσει και πολύ καθαρά».

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έδωσε εγγυήσεις ότι θα συνεχιστούν τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα-μαμούθ με την αγορά των «F-35», τα οποία είναι καθαρά επιθετικά όπλα, οπλικά συστήματα νέας γενιάς, που εντάσσονται και εξυπηρετούν τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς και όχι την προάσπιση των εδαφικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, γιατί «εγγυήθηκε ότι θα προωθηθούν χωρίς ταλαντεύσεις οι αμερικανικοί σχεδιασμοί για την ενέργεια στον νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, με τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης όχι μόνο σε στρατιωτικό αμερικανονατοϊκό κόμβο, αλλά και σε ενεργειακό κόμβο, για να μπορέσει να προωθηθεί στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη το πανάκριβο αμερικάνικο LNG στο πλαίσιο της αντικατάστασης του ρώσικου φυσικού αερίου».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε και τη στάση των άλλων κομμάτων. «Την Κυβέρνηση τη χειροκροτούν με τον τρόπο τους και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Είδαμε την αφωνία του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ -δεν άρθρωσαν κουβέντα σήμερα!- αλλά και την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επί της ουσίας τι ζητούσε; Ζητούσε περισσότερα ανταλλάγματα, περισσότερες δεσμεύσεις -από ποιους;- από αυτούς που δολοφονούν τους λαούς, από αυτούς που αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης συνολικά στην περιοχή, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι «πρέπει να ανησυχεί ακόμη περισσότερο ο λαός μας μπροστά στον κίνδυνο να οξυνθεί ο ανταγωνισμός με την Τουρκία και η τουρκική επιθετικότητα, γιατί αυτό το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού δρομολόγησε, άνοιξε ακόμη περισσότερο το έδαφος για τις επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τα αμερικανονατοϊκά συμφέροντα περί συνδιαχείρισης της περιοχής, άρα, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης