Στην εκπομπή αφιέρωμα της ΕΡΤ, «ΚΙΝΑΛ: Ο δρόμος προς την κάλπη», μίλησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος και υποψήφιος για την ηγεσία του, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ερωτηθείς, μεταξύ άλλων, για τη προσέλευση στην κάλπη ψηφοφόρων και μελών από άλλα κόμματα απάντησε ότι «η διαδικασία είναι ανοιχτή, απ’ το 2004 και μετά, προς όλους τους δημοκράτες, προοδευτικούς πολίτες», καλώντας τους να συμμετέχουν για να γίνει μια νέα αρχή. Ωστόσο, σημείωσε ότι «εάν υπάρχουν οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων ή κάποιοι θέλουν να παίξουν κάποιο εξωθεσμικό ρόλο στη διαδικασία, θεωρώ ότι αυτό είναι έλλειψη πολιτικού πολιτισμού και καταδικαστέο».

Για την επόμενη μέρα και την εκπροσώπηση στη Βουλή, που έχει τεθεί από υποψηφίους του, αφού ο ίδιος δεν είναι βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το θέμα τείνει να γίνει η κεντρική καμπάνια άλλων συνυποψηφίων του. «Αυτό που θέλουν τα μέλη και οι φίλοι μας», όπως είπε, «να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Πώς το κόμμα μας θα ξαναγίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτό είναι το διακύβευμα στις 5 και 12 Δεκεμβρίου», ενώ πρόσθεσε ότι «αν κάποιοι θεωρούν ότι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είναι μόνον βουλευτές, καλό θα ήταν να το πουν στην αρχή της διαδικασίας και όχι προς το τέλος. Αυτό για μένα είναι λάθος και δείχνει και μια στρατηγική, η οποία δεν είναι θεσμική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι ως «ευρωβουλευτής εδώ και επτάμισι χρόνια παρακολουθώ την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία από πολύ κοντά και γνωρίζω και τα περισσότερα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν. Το ποιος θα επιλέξει και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά, έχει να κάνει με τη συγκυρία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τόσο το πορτογαλικό, όσο και το ισπανικό σοσιαλιστικό κόμμα, σε μια ανάλογη συγκυρία, «εξέλεξαν δύο πρόσωπα που ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος ήταν βουλευτής, ο Κόστα και ο Σάντσεθ. Και οι δύο έγιναν πρωθυπουργοί, και οι δύο κατάφεραν να ανακάμψουν τα κόμματά τους, διότι ήταν δύο λύσεις πέρα από τις κουρτίνες του κομματικού κατεστημένου». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το θέμα είναι ποια είναι τα κριτήρια. «Αυτά που συναντώ όπου πάω σε όλη την Ελλάδα, είναι ποιος από τους 6 υποψηφίους έχει τη δυνατότητα να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό, για να ξανακάνει την παράταξη μας πλειοψηφικό ρεύμα απέναντι και στη ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ;».

Σχετικά με το θέμα των συμβόλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Επειδή δεν είμαστε λωτοφάγοι, θυμόμαστε. Εγώ δεν έθεσα όψιμα το θέμα του ΠΑΣΟΚ». Υπενθύμισε ότι έφεραν το θέμα στο τραπέζι με τον Παύλο Γερουλάνο στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, τον Νοέμβριο του 2019. «Ήμουν πάντα στο ΠΑΣΟΚ, ήμουν γραμματέας του και η προσπάθειά μου ήταν η ιστορική αυτή παράταξη να είναι υπαρκτή, να έχει προοπτική και να ανανεωθεί. Τότε είπα ότι θεωρώ ότι πρέπει να σεβαστούμε τα σύμβολά μας, την ιστορία μας και να έχουμε εν ενεργεία το κόμμα μας και όχι εν υπνώσει», πρόσθεσε. «Άρα για μένα δεν είναι μια όψιμη σημαία το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος, είναι μια σημαία που δεν εγκατέλειψα ποτέ, γιατί ήμουν πάντα στο χώρο μας», συμπλήρωσε. «Η παράταξη μας πήρε κρίσιμες αποφάσεις σε πολύ δύσκολες στιγμές, άλλες ήταν πάρα πολύ σωστές και σε άλλες έγιναν λάθος χειρισμοί. Όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Ούτε πίσω, ούτε προς το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προς της Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και οι απαντήσεις να αφορούν το μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης