Απαιτείται από τον δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα, έκτασης 670 στρεμμάτων που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, στους λόφους της Πνύκας, του Φιλοπάππου και του Αστεροσκοπείου, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, όπου σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε αυτά που έχουμε κληρονομήσει. Πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς. Ξεκινώντας από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας». Και πρόσθεσε ότι «ο δήμος της Αθήνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση του πρασίνου και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού μνημείου αρχιτεκτονικής που είναι το αναψυκτήριο του Πικιώνη». Και το οποίο, πρόσθεσε «είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος. Ένας χώρος που συμβολίζει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της Αθήνας. Ένας χώρος που συνδυάζει τον πολιτισμό με τη φύση. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, είναι το πολύ μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά», οι υπεύθυνοι του χώρου ζήτησαν τη στήριξη του δήμου «δεδομένου ότι ακόμα και απλά ζητήματα όπως η αλλαγή των καλαθιών για τα απορρίμματα, αλλά και πιο σύνθετα όπως η πυρασφάλεια, στην πράξη γίνονται δύσκολα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης