Μπακογιάννη: Σαμαράς πρωθυπουργός, αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα με διαφορά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 16:42
Μπακογιάννη: Σαμαράς πρωθυπουργός, αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα με διαφορά
Τον Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του πρωθυπουργού προκρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, αν η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο κόμμα είναι μεγάλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real news, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εμφανίζεται πρόθυμη να μπει στην επόμενη κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ μιας συνεργασίας, θέτοντας όμως ως απαραίτητη προϋπόθεση τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας. «Κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν, εκτός από εμάς, γι’ αυτό είναι αναγκαία η ψήφος στη Δημοκρατική Συμμαχία και η παρουσία μας στην επόμενη Βουλή», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη η οποία εκτιμά πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση την επομένη των εκλογών να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναφορικά με το αίτημα του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της, η κ. Μπακογιάννη κάνει λόγο για «συνέχεια της στημένης υπόθεσης» που αφορά τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου της. «Καθένας καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα να υπάρξει αυτή η εξέλιξη την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής, όπως επίσης και την ημέρα που η Δημοκρατική Συμμαχία έστειλε εξώδικα γιατί τα κόμματα παίρνουν 30 εκ. ευρώ που δεν δικαιούνται», τονίζει η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 16:50