Μουζάλας: «Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, 12:32
Μουζάλας: «Οι μεμονωμένες ενέργειες Βίζεγκραντ και Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα»
«Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ για να διεκδικήσει μια ενωμένη Ευρώπη, όπου οι αποφάσεις προσπαθούν να δώσουν λύση ενωμένα έξω από μονομερείς ενέργειες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ευχαριστήσει κανείς τα κράτη που παραβίασαν τις αποφάσεις της Ε.Ε. και διέφυγαν σε μεμονωμένες ενέργειες, οι οποίες αντί να οδηγήσουν σε λύση διόγκωσαν το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο Συμβούλιο για να διεκδικήσει την υλοποίηση της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής, που προσπαθεί να δώσει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Οι μεμονωμένες ενέργειες του Βίζεγκραντ και της Αυστρίας διόγκωσαν το πρόβλημα» τόνισε ο Έλληνας υπουργός. «Απευθυνόμαστε στην Ε.Ε., στις βασικές και ιδρυτικές αρχές της. Την αλληλεγγύη, την ευθύνη. Εμείς τη δική μας ευθύνη την πήραμε με το παραπάνω και τη βοήθεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που είναι ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη. Γι' αυτήν την Ευρώπη θα παλέψουμε σήμερα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι η Ελλάδα ζητεί την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας, την άμεση ενεργοποίηση των επανεισδοχών από την Τουρκία και τη δέσμευση των κρατών-μελών στη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση. «Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη, διεκδικούμε την ενιαία δράση» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ν. Τόσκας: «Δυστυχώς μέσα στην Ευρώπη οξύνονται συνεχώς οι αντιθέσεις»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016, 13:17