Βέβαιος πως η «μελέτη εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή», εφόσον υπήρξε, θα δει σύντομα το φως της δημοσιότητας εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σε αίτημά του προ ημερών, προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα αντίγραφο της μελέτης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην απάντηση που έλαβα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι επρόκειτο για “ανάλυση των επιπτώσεων” και όχι “μελέτη επιπτώσεων”, και ως εκ τούτου δεν συνιστούσε επίσημο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής σε εθνικό νόμισμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τέτοιο συνειρμό. «Κατ’ αρχήν δεν ζήτησα ποτέ κανένα επίσημο “σχέδιο”. Άλλωστε, σχέδιο δεν υπήρξε για τίποτα από την απελθούσα κυβέρνησή του. Υπήρξε μελέτη ή όχι; Αν δεν υπήρξε, απλά ο κ. Τσίπρας μάς είπε άλλο ένα ψέμα».

«Αν υπήρξε, το γεγονός και μόνο ότι ένας πρωθυπουργός την επικαλείται σε συνέντευξή του την καθιστά αυτομάτως επίσημο έγγραφο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που κατά δήλωση του ίδιου η μελέτη αυτή εξώθησε τον κ. Τσίπρα να ανακρούει πρύμναν στο μείζον ζήτημα της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο με το αίτημά του για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και την απάντηση που πήρε από τον υπουργό Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης