Μήνυμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου: «Μένουμε δυνατοί! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 19:41
Μήνυμα της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου: «Μένουμε δυνατοί! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!»

«Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία, συνολικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ήταν και είναι δίπλα στον αγώνα όλων των μαθητών να μορφωθούν, να σπουδάσουν, να πετύχουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Απορρίπτει το σημερινό σχολείο - ακριβό εξεταστικό κέντρο και αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει ισότιμα τους μαθητές του, όποιο επάγγελμα κι αν αποφασίσουν να επιλέξουν» αναφέρει η ΚΝΕ σε μήνυμά της προς τους μαθητές της Γ' Λυκείου υπό τον τίτλο «Μένουμε δυνατοί! Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!».

«Οι μαθητές της Γ' Λυκείου φτάσατε ως εδώ, δείχνοντας δύναμη και αντοχή, κόντρα σε συνεχείς αλλαγές, δυσκολίες και εμπόδια. Σαν να μην έφτανε πέρυσι ο νόμος Γαβρόγλου που άλλαξε την ύλη και τα μαθήματα, περιόρισε τις επιλογές δήλωσης σχολών, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η προετοιμασία για τις πανελλαδικές, ήρθε τώρα εν μέσω πανδημίας η μεγάλη καθυστέρηση της κυβέρνησης της ΝΔ στην τελική μείωση της ύλης και στον ορισμό της ημερομηνίας των εξετάσεων.

Οι όροι διεξαγωγής της τηλεκπαίδευσης σε σχολείο και φροντιστήριο πρόσθεσαν κούραση στην προσπάθειά σας. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί η δικαιολογημένη ανησυχία για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τώρα τα σχολεία και τα φροντιστήρια, για τη συνολικότερη κατάσταση στις οικογένειές μας» προσθέτει το μήνυμα.

«Είμαστε μαζί σας και σε αυτή τη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που δεν είναι ούτε η τελευταία, ούτε η πιο σημαντική. Γι' αυτό και απαιτούμε:

Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις ανοίγματος σχολείων - φροντιστηρίων (απολύμανση, καθαριότητα, ελλείψεις σε καθηγητικό προσωπικό, μέσα προστασίας και υγιεινής), με ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος

Να ληφθεί υπόψη από το υπουργείο Παιδείας στα εξεταζόμενα θέματα ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε η χρονιά. Να μην τολμήσουν να επιτρέψουν να υπάρξουν τα γνωστά φαινόμενα πειραματισμών και ασάφειας στη διατύπωση των εξεταζόμενων θεμάτων.

Για τους μαθητές που ενδεχομένως αρρωστήσουν, να υπάρχουν εξεταστικά κέντρα επαναληπτικών εξετάσεων ανά νομό και όχι μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να έχουν τη δυνατότητα επαναληπτικής εξέτασης μόνο στο μάθημα που δεν έδωσαν και όχι σε όλα εξαρχής, όπως ισχύει τώρα.

Η ζωή και το μέλλον βρίσκεται στα χέρια σας, ό,τι κι αν καταφέρετε σε αυτές τις εξετάσεις, δεν κρίνεται από αυτές. Βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, τη γνώση για να αλλάξουμε τον κόσμο!

Ψηλά το κεφάλι, με αισιοδοξία! Καλή επιτυχία!» καταλήγει το μήνυμα της ΚΝΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 19:45