«Καμία χάρη για τους μπαταχτσήδες». Το μήνυμα αυτό στέλνει το Yπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια».

«Μην περιμένουν οι “μπαταχτσήδες” συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο. Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο -όπως ανέφερε- δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ενώ γνωστοποίησε πως είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας αλλά υπενθύμισε ότι εκτός από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.

Το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τον κ. Μίχαλο, ωστόσο συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης