Συνάντηση με γονείς και εκπροσώπους από τις πληγείσες από τη φονική πυρκαγιά περιοχές (Μαραθώνα, Ραφήνα, Μάτι) είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα σε ό,τι αφορά τις μετεγγραφές, αλλά και τη μοριοδότηση στης πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να έχουν δικαίωμα μετεγγραφής σε τμήμα Α.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων όλοι οι φοιτητές, μόνιμοι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών. Θα επεκταθεί, δηλαδή, η ήδη εκδοθείσα υπουργική απόφαση, που αφορά στην ενίσχυση τέκνων οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018.

Ακόμη, για τα παιδιά μόνιμους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, που δεν εμπίπτουν στην προσαύξηση μορίων που προβλέπεται στην υπουργική απόφαση για την ενίσχυση τέκνων οικογενειών, αυτά θα υπαχθούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόμενου έτους (2019) στο ειδικό ποσοστό της παρ. 4 του άρθρου 42 του ν. 4521/2018 για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία της περιοχής θα ενισχυθούν με έκτακτο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης