Ένα βήμα πιο κοντά ήρθαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, έπειτα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα, με τον Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε το ζήτημα των «κόκκινων δανείων».

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση των ΑΝΕΛ, εάν έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίας, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ. Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία. Προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο Πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και η αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας γιατί δυστυχώς η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ».

«Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξερχόμενος της συνάντησης, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση και τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή καταρχήν, της πρότασης των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια των Ελλήνων πολιτών, των πολιτών που είναι θύματα της κρίσης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που – όσες δεν έχουν κλείσει – βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό την απειλή του λουκέτου και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση». 

«Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει η άλλη λύση. Μια άλλη λύση που δεν θα εξαρτάται ούτε από τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ ούτε από τις αποφάσεις των τραπεζιτών» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

«Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του «κόκκινες γραμμές» για να προχωρήσουμε στο αύριο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 08:14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης